Psychosomatische oefentherapie

Wat is Psychosomatische Oefentherapie?

De psychosomatische oefentherapie, een gespecialiseerde opleiding, reikt u nieuwe mogelijkheden aan om uw klacht, uw leven en uw gezondheid positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van uw persoonlijke kracht. Samen met u gaat de therapeut op zoek naar de oorzaak van uw klacht(en).

Uit balans (meer)
Stress moet aan en uit kunnen (meer)
Psychosomatische klachten (meer)

Wat behandelen wij:

  • Lichamelijke symptomen van stress: aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- en schouderspieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, pijn, druk op de borst, hartkloppingen, benauwdheid, duizeligheid.
  • Psychische symptomen van stress: niet meer tot rust kunnen komen, gejaagdheid, concentratie vermindering, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, angst, niet meer kunnen genieten, verminderd zelfvertrouwen.
  • Gedragsmatige symptomen van stress: minder presteren, meer fouten maken, uitbarstingen van woede of huilbuien, vermijden van sociale contacten.

stress

Hoe gaan we te werk?

Mensen met psychosomatische klachten vallen vaak tussen wal en het schip. De behandeling van de psychosomatische oefentherapeut richt zich zowel op de lichamelijke klachten als op de psychosociale problematiek, een totaalaanpak.

De behandeling bestaat uit:

  • Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken en indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.
  • Cognitieve gedragstherapie, waardoor meer inzicht krijgt in uw gedachten, emoties en handelen en leert u er beter mee om te gaan.
  • Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen via mail of telefoon: 0573 – 45 39 10

Lees meer over vergoedingen.