Cesaroefentherapie

Wat is Cesaroefentherapie?

Veel mensen hebben lichamelijke klachten, zoals nek-, schouder- rug-, heup- of knieklachten en kunnen daardoor niet meer goed functioneren. Maar al te vaak zijn verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten de oorzaak. Immers, iemand die zijn lichaam verkeerd gebruikt of belast, loopt een verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, waarbij wij als geen ander gespecialiseerd zijn in het oplossen van problemen ten aanzien van houding en beweging.

Oefentherapeuten zijn bewegingsspecialisten bij uitstek.

Wij behandelen:

  • houdings- en bewegingsafwijkingen (meer)
  • klachten van orthopedische en neurologische aard (meer)
  • klachten van reumatische of artrotische aard (meer)
  • arbeidsrelevante klachten, denk ook aan klachten bij musici, sporters en dansers (meer)
  • bewegingsproblemen bij kinderen (meer)

Hoe gaan we te werk?

U krijgt een behandeling op maat. Centraal in die behandeling staat het verkrijgen van inzicht in uw manier van bewegen en het effect daarvan op uw klacht. Onder leiding van de oefentherapeut gaat u zelf aan de slag. Dankzij een breed en gevarieerd aanbod van oefeningen wordt u zich bewust van uw eigen specifieke bewegingspatronen en ontdekt u hoe u houding en beweging kunt verbeteren. Na afloop van de behandeling bent u in staat de nieuwe aangeleerde houdings- en bewegingspatronen in te passen in het dagelijks leven en creƫert u zo een blijvend resultaat. U wordt zowel kenner als behandelaar van uw eigen klachten en lichaam. Het resultaat is een gezond bewegingsgedrag dat klachten in de toekomst voorkomt of dat u weet wat u zelf aan die klachten kunt doen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Oefentherapie Cesar voor veel mensen op langere termijn zeer effectief is.

Gezond Bewegen Kun Je Leren

Lees meer over vergoedingen.